losz-big.jpg, 8,0kB

Tervezés

Belső terek esztétikus és funkcionális kialakítása, ha indokolt és lehetséges fal bontás vagy lakás funkciók átszervezése, az Ön kényelemre és személyiségre végeredménybe. Első lépés... miután felkeresnek

Az első személyes találkozáson felmérem a lakberendezési kérését, feladatot. Ekkor megbeszéljük igényeit, szokásait, elképzeléseit...

A feladat fogalmai elég széleskörűek:
• egyedi beépített bútor tervezése, kivitelezése;
• egy-egy helyiség ki- és átalakítása, berendezése;
• panel-, régi lakás felújítása, átrendezése;
• két vagy több lakás egyesítésekor funkcionális tervezés;
• új lakás, családi ház, nyaraló belső tervezése.

Áttekintem az eredeti építészeti alaprajzot, amennyiben rendelkezésre áll. Helyszínen DIJTALANUL végzem a felmérést.

Ezt követi a részletes ajánlat és megrendelés esetén a megbízási szerződés aláírása. Az elvárásokat fontos ilyenkor pontosan tisztázni.

Az ÁRAJÁNLAT összegét a feladat összetettségétől függően állapítom meg. Tervezési szakaszokra bontom a munkát, így a megrendelőnek lehetősége van választani: a teljes körű tervezést kéri vagy csak részfeladatokat. (lsd.: 1.2.3.4. pont)

Belső terek esztétikus és funkcionális kialakítása, ha indokolt és lehetséges falbontás vagy lakásfunkciók átszervezése, az Ön kényelmére és személyiségére méretezve. A kiválasztott színeket, formákat összeállítom egy montázson. MÁSODIK LÉPÉS... és a legizgalmasabb 1. Vázlat térszervezési* és bútorrendezési tervek bemutatására 2-3 variációban. Egyeztetés a legmegfelelőbb változaton. Akár több lehetőségből születhet egy új koncepció. Vannak szituációk, amikor szükséges egyeztetni statikussal, építésszel.

Ezt követi az első tervezési szakasz végeredménye, a végleges és elfogadott koncepció berendezett alaprajza, vázlat látványterv(ek) kíséretében és utolsó jóváhagyás az Ön részéről: Ez az amire gondoltam!... ha nem, akkor még mindig...

2. A teljes terv végleges egyeztetése során megbeszéljük a helyiségekre vonatkozó színvilágot, bútort, világítást,…katalógusok, színminták, képek, linkek segítségével, esetleg hangulatterv* készítése. Többféle minőségű árkategóriájú anyagra, bútorra teszek javaslatot, de a döntés az Ön kezében van. Célszerű közösen intézni az anyag rendelési folyamatot, mivel ilyenkor is kérdések merülhetnek fel.

Ezek a tervek hihetetlen nagy segítséget nyújtanak a kivitelezőknek illetve a mestereknek, gyorsítják a kivitelezés idejét és anyag megtakarítást eredményeznek. Mosogató, mosogatógép, hűtő, sütő, mosdó, kád stb. Pontos típus és telepítési hely meghatározás az összes lámpatest, kapcsoló, konnektor vagy elektromos berendezés (konyhai- fürdőszobai gépek, tévé stb.) esetén. Precíz leírás a felhasznált anyagokról, berendezési tárgyakról (típus, mennyiség, méret, gyártó, forgalmazó). HARMADIK LÉPÉS... és a legtartalmasabb 3. Teljes tervdokumentáció elkészítése. A színes, méretezett terv alaprajzot, falnézeteket, látványterveket tartalmaz. A tervek komplexitásától függően kivíteli tervek* is készülhetnek, ezek részei lehetnek - a lakberendezői szakma elvárásainak megfelelően - a következők :
• építési-bontási terv;
gépészeti* terv;
világítási* terv;
• egyedi bútor terv;
• egyedi gipszkarton terv;
• burkolat kiosztási terv;
• szükség esetén konszignáció* készítése.


Helyszíni konzultáció a tervekkel kapcsolatosan a szakemberekkel, akik bevonásra kerülnek (asztalos, villanyszerelő, burkoló stb.) Fontosak a szakmai egyeztetések, mivel sok esetben adódhatnak olyan problémák, amelyeket a helyszínen kell megoldani.

4. Kiviteli munkák koordinálása, folyamatos ellenőrzése a tervező vagy beruházó követelményeinek betartásával. Beszerzés lebonyolítása.